Maisto netoleravimo nustatymas

Dažnai girdime sakant „mes esame tai, ką mes valgome“. Maistas – labai svarbi mūsų gyvenimo dalis. Tinkamai subalansuota mityba yra geros savijautos pagrindas ir atvirkščiai – nesubalansuota mityba veda blogos savijautos ir ligų link. Taikomojoje kineziologijoje maisto testavimui yra skiriamas didelis dėmesys. Šiam tikslui yra panaudojami su virškinimo sistema asocijuoti raumenys, vertinamas jų tonusas (jis gali būti trijų tipų) bei atliekama „provokacija maistu“ kai nedidelis testuojamo produkto kiekis yra laikomas burnoje tam, kad sudirginti skonio receptorius. Galima labai tiksliai nustatyti tinkamus ir netinkamus maisto produktus, jų derinius, sudaryti optimaliausią mitybos planą.

Smulkiausios maisto sudedamosios dalys (baltymai, riebalai, angliavandeniai) yra mūsų hormonų, imuninių ląstelių, kraujo kūnelių, raumenų ir kt. struktūrų pagrindas, todėl trūkstant maiste šių medžiagų (arba jų nepasisavinant) automatiškai keičiasi įvairių sistemų veikla, o tai neigiamai atsiliepia mūsų sveikatai.

Informacija ruošiama…